Madlen King på LRQA tar en post-Doha se ramen för olika metoder och nya marknadsmekanismer (FVA/NMM)

Madlen King, global chef för klimatförändringar och hållbarhet LRQA var en del av en panel på dag två av Carbon Expo diskutera ett post-Doha se ram för olika metoder (FVA) och nya marknadsmekanismer (NMM).

Madlen King betonade förväxling mellan FVA och NMM, "Med hänvisning till dem samman är ett misstag eftersom de är så olika. Vi är alla mycket medvetna om svårigheterna att nå en överenskommelse om en internationell strategi, och därför har vi denna fragmenterade marknad för inhemska och regionala system. Världsbanken citerade igår 21% av de globala utsläppen är nu under marknadsinstrument och 50% under utveckling. Dessutom har vi nu utvecklingen av NMM, talat om i singularis, som allt vi hänvisar till i plural. "

King fortsatte med att prata om hur namas [nationellt lämpliga begränsningsåtgärder] ytterligare komplicerar bilden. "Denna fragmentering tar oss bort från målet att uppnå en global koldioxidmarknad. Vi behöver en konsekvent strategi så det finns insyn i regionerna att driva förtroende.

I mötet deltog jag i går - katalysera en globalt sammanlänkad Carbon Market - FVA nämndes aldrig - förvånande med tanke på att detta är vad det kunde leverera om de utformas väl. FVA måste vara en toppnivå fokus som vi fortfarande behöver flexibilitet för länder och deras lokala ekonomiska situationer men det måste vara en modell för styrning och en definition av gemensamma principer. "