Ekonomiskt motiverat fusk kopplat till hållbarhetslöften i livsmedelskedjan

Fusk - Hur skyddar ni ert varumärke?


När:                 25 oktober 2018 – 09.30 till 16.00 (fika och registrering från 09.00)

Var:                 Scandic Victoria Tower, Arne Beurlings Torg 3, Kista norr om Stockholm
                        (pendeltåg till station Helenelund, tunnelbana till station Kista)

Kostnad:        2650:- exklusive moms

Antal:              Max 75 (”först till kvarn”, vid stort deltagarantal förbehåller vi oss rätten att
                        begränsa antalet per företag)

Måltider:         Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika ingår

Anmälan:       senast 25 augusti 2018, registrera din anmälan här

Frågor:           utbildningse@lrqa.com eller 031 262187


Seminariet riktar sig till

  • VD och ledningsrepresentanter från företag i livsmedelskedjan (exempelvis råvaru- och förpackningsleverantörer, agenter, förädlare, producenter och handel) med ansvar inom ekonomi, marknadsföring, inköp och kvalitet.
När vi kommer hem har vi en ökad kunskap i
  • Matfusk som en strategisk fråga - skydd av värdet i varumärket
  • Transparens och integritet och koppling till trovärdighet
  • Drivkrafter i inköpskedjan som kan påverkar eller motverkar risken för fusk
  • Hur uppfyller och säkerställer vi vårt kundlöfte
  • Samarbete mellan olika funktioner i företaget och i leveranskedjan
Innehåll för dagen
  • Vi inleder med två föredrag; Louise Brown,medgrundare CredAbility.se samt vice ordförande Transparency International Sverige och Per Rosengren, chef varuförsörjning och försäljning Saltå Kvarn (tidigare hållbarhetschef KF Coop).
  • Därefter diskuterar vi i skräddarsydda samtalsgrupper hur kundlöftet kan uppfyllas och strategiska metoder för att skydda varumärket. Sam­mansättning hos grupperna styrs av arrangören. Alla förutsätts dela med sig av egna erfarenheter.
  • Diskussionerna sammanfattas kort under dagen, resultaten distribueras per mail efteråt.
  • Dagen avslutas av Helen Sisson ordförande engelska Food Industry Intelligence Network.
Mer information Vi som bjuder in till detta seminarium är ett informellt, ej vinstdrivande, nätverk med representanter från olika delar av livsmedelskedjan. Vi vill utbyta kunskap och erfarenheter och diskutera metoder för att bättre än tidigare kunna förebygga olika slags matbedrägerier och hoppas att detta seminarium ska hjälpa hela livsmedelsbranschen till detta.
Hanna Tilly (DiLuca & DiLuca AB) , Christer Karlsson (Lyckeby Culinar AB), Linnea Widerberg (Solina Sweden AB), Stina Andrén (Kiviks Musteri AB), Stina Printz (Coop Sverige AB), Katarina Ljung (Martin & Servera AB), Göran Sajland , Magnus Därth (Kött & Charkföretagen), Henrik Lärk (Eurofins Food & Feed Testing Sweden AB ), Lena Sparring (ICA Sverige AB), Anders Nilsson (Lloyd´s Register)
Startdatum Slutdatum Plats Boka kurs
Scandic Victoria Tower, Arne Beurlings Torg 3, Kista Boka nu