Vi har märkt att du använder en föråldrad webbläsare. Detta innebär att du inte kommer åt vissa funktioner. Uppdatera webbläsaren

IMS

Integrerade förvaltningssystem: framgångsrikt genomförande och vidareutveckling

Den sociala, tekniska och politiska utvecklingen påverkar många aspekter: kunderna kräver i allt högre grad att deras leverantörer ska visa att de har certifierats i enlighet med vissa ledningssystem.

Miljömedvetenheten är mycket större än för några år sedan, och det gäller även företagens sätt att hantera miljöfrågor. Och: företag som hanterar känsliga uppgifter måste bevisa att de hanterar informationen på ett säkert sätt. Därför arbetar många företag med flera separata och olika ledningssystem för att hantera båda frågorna - traditionellt sett i ett icke-integrerat ledningssystem. Tvärtom är det mer praktiskt att integrera de olika förvaltningssystemen tillsammans. Varför? Läs vidare.

Många ISO-standarder för ledningssystem - ett system

För ett antal år sedan resulterade detta i ett behov av att kombinera och integrera de separata förvaltningssystemen på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Praktiken visade att det ökande antalet ISO-standarder för ledningssystem ledde till många gemensamma krav som skiljde sig lite eller mycket från varandra. Detta ledde till oklarheter och skillnader, både när det gäller förståelse och genomförande.

För att skapa enhetliga och konsekventa ledningssystem har ISO:s tekniska styrkommitté utarbetat en enhetlig grundstruktur för alla framtida ISO-standarder för ledningssystem, bilaga SL. I huvudsak utgör detta en struktur för alla nya eller reviderade standarder.

Ett integrerat ledningssystem är i de flesta fall det bästa valet för din organisation.

Integrerade ledningssystem fokuserar på affärsprocesser snarare än enskilda standarder. Detta uppnås genom att kombinera de olika kraven i de olika ämnesspecifika ledningssystemen för kvalitet, miljö, energi, hälsa och säkerhet samt informationshanteringssystem till en enhetlig struktur eller metodik. Detta gör det möjligt att utnyttja synergieffekter och samla resurser för att få en effektivare förvaltning.

Fördelarna i en överblick:

Effektivare kommunikationskanaler
Tydliga kompetenser
Minskade personalkostnader, särskilt för små företag med endast en eller ett fåtal ansvariga personer.
Minskad ansträngning i de processer som ska kontrolleras.
Smalare dokumentation med mindre underhållsarbete: endast en manual skrivs.
Holistisk strategi med högre acceptans
Enhetlig process för kontinuerlig förbättring
Fler konkurrensfördelar
Mindre tid och kostnader för revision

Insikt om inbördes förhållanden genom att kombinera separata förvaltningssystem.

Fördelarna är uppenbara, men det är fortfarande viktigt att förstå sambanden och begränsningarna med att kombinera separata ledningssystem till ett integrerat ledningssystem. Till exempel måste varje ledningssystem, även med integrerade ledningssystem, uppvisa kontinuerliga förbättringar. Detta kontrolleras vid externa revisioner.

Utbildningskurser: Hur kan förvaltningssystemen integreras effektivt?

Vidareutbildning med fokus på integrerade ledningssystem hjälper dig att framgångsrikt införa och vidareutveckla dem i ditt företag.

Ett exempel: Ledningssystemet ISO 45001:2018 för hälsa och säkerhet på arbetsplatsen bygger också på den gemensamma strukturen i bilaga SL. Detta är en möjlighet för vissa företag, eftersom ISO 45001 kan integreras med till exempel ISO 9001 och ISO 14001.

Med dessa kurser kan du bygga upp och utöka dina kunskaper om integrerade ledningssystem:

eLearning "Essential guide to HLS (High Level Structure)" (engelska) 
ISO 14001:2015 - Utbildning om miljöhantering
Introduktionsutbildning ISO 9001:2015
Introduktionsutbildning ISO 45001:2018.

Klicka här för mer information om våra utbildningar.

Tryck på Enter eller pilen för att söka Tryck på Enter för att söka

Sökikon

Sökförslag